Предназначение и принцип на работа на защита от пренапрежение и токови удари

Накратко ще ви обясня какво е защита от пренапрежение или   токов удар.

TOMZIN е качествена Китайска марка, която лично ние сме изпитали тук в България в лабораторни условия и характеристиките им отговаряха на това което производителя е написал. Може да я разгледате ТУК

 

Защитата от пренапрежение има за цел да предпази електрическите устройства и системи от вредни въздействия, които могат да се случат при наличие на пренапрежения в електрическата мрежа. Тези пренапрежения могат да се появят в резултат на мълнии, комутации в мрежата, къси съединения или други нестабилности в електрозахранването. Пренапреженията могат да повредят или дори унищожат свързаните електрически устройства, което може да доведе до сериозни финансови загуби и прекъсване на електрозахранването.

Принципът на работа на защитата от пренапрежение обикновено включва използването на специални компоненти като варистори (varistors) или газоразрядни тръби. Тези компоненти имат високо съпротивление при нормални условия, но когато напрежението в мрежата превиши определена стойност (над напрежение), те стават проводни и превеждат пренапрежението към земята или други сигурни пътища, предпазвайки свързаните устройства от вредните влияния на високите напрежения.

Защитата от пренапрежение може да бъде вградена в електрическите устройства или да бъде инсталирана като отделен устройства в електрическата система. Тя играе важна роля в поддържането на стабилността и надеждността на електрозахранването, като предпазва устройствата от щети и подобрява тяхната дълготрайност.

Защитата която ви показваме има :

  1. Защита от пренапрежение-  Може да си я настроите вие или електротехник, така че напрежението когато превиши 240V защитата автоматично да изключи напрежението в жилището ви. Така ще предпази вашите уреди от изгаряне.
  2. Защита от ниско напрежение – Има функция да зададете долен  работен праг на напрежение примерно 200V. При падане на захранващото напрежение съответно напреженовата защитата ще сработи и ще предпази уредите ви от повреда.
  3. Защита от претоварване – Ако ампеража който сте предвидили за товар върху  ел инсталацията ви, тя ще сработи и ще изключи напрежението. Така ще предотврати  евентуално подпалване на електрическите ви кабели.
  4. Автоматично възстановяване. След като е изключила от някакъв проблем по захранването, след зададен от вас или електротехника период тя сама ще се включи и ще възобнови захранването в електрическата ви мрежа.
  5. Измерване на напрежението (дисплей за напрежение). На цветен дисплей вие може по всяко време да виждате моментното напрежение което ви подава енергото.
  6. Измерване на тока (дисплей за ток). На дисплея отпред  вие може да видите моментната консумация на всички уреди на електрическата ви мрежа. Така лесно може да изчислите сами колко вата харчи всеки един уред който ви интересува, или дали някой се е превързал към електрическата ви мрежа и краде от вас ток.

Ние можем да ви я доставим и монтираме във вашето ел табло. Да на правим  нужните настройки с което вие ще се чувствате сигурни за вашите електрически уреди и безопасност.

За контакти може да ни потърсите ТУК  или да се обадите на телефон 0885678627

 

Visited 273 times, 35 visit(s) today

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *